b9d7df41ab84dc7a707c20ee6c422111
مراقبت دهان و دندان کودکان ۲ تا ۵ سال

عامل اصلی ایجاد پوسیدگی مصرف غذاهای حاوی شکر می باشد.پس از مصرف شیرینی جات، در مدت ۲ تا ۵ دقیقه بعد.میکروبها از مواد قندی استفاده کرده و اسید تولید می کنند، به همین خاطر باید توجه داشت که تعداد دفعات مصرف مواد قندی خطرناکتر از حجم ماده قندی است که در یک وعده مصرف می شود.منظور از مواد قندی الزاما شیرینی جات نیستند، همه نوع مواد غذایی که دارای مقداری مواد قندی باشند اگر هم مزه شیرین نداشته باشند به عنوان مواد قندی شناخته میشوند.

نکته مهم تغذیه ایی که باید روشن شود این است که کودک چندبار در روز از مواد قندی استفاده می کند و پس از خوردن این مواد، چه مدت در تماس با دندان باقی می مانند. بنابراین نباید از شیرینی جات و شکلات به نوان جایزه یا پاداش برای کودک استفاده کرد در این زمینه نکات زیر قابل توجه هستند:

  • خوردن غذاهای سفت و حاوی فیبر به علت تحریک غدد بزاقی و کمک به پاک شدن مواد غذایی از سطح دندانها برای کودک مفید است.
  • کودکان را تشویق کنید پس از هر بار غذا خوردن مسواک بزنند، اگر نشد حداقل اب در دهانشان بگردانند.
  • شیرینی های چسبنده را از رژیم غذایی کودک حذف کنید.
  • مصرف شیرینی جت باید هنگام صرف وعده های اصلی غذا صورت گیرد.
0